Latest HSSC Answer key 2018 declared Morning Evening Solved Question Paper

By | 28/01/2018

HSSC Answer key 27 Nov. 2016 for clerk evening shift solved questions

  • 1.  Census 2011 lowest woman literacy rate?
    Mewat
    2. 1797 Present Haryana capital by George Thomas?
    Hansi
    3. Nahar wildlife sanctuary located ?
    Rewari
    4.Haryana tilak weekly magazine
    Sir Chhotu Ram
    5.Haryana Govt. minister Krishan Panwar belongs to the constituency?
    Israna
    6.Kakroi Micro Hydroelectrical project is constructed on?
    Bhakra canal
    7.General category Lok sabha seat falls under?
    All these
    8.Satyarth Prakash is authored by ?
    Dayanand Saraswati
    9.In which field Shri Dinnath Batra contributed the most?
    Agriculture
    10. Rio Olympic bronze medalist Shakshi Malik belongs to which village of Rohtak?
    Mokhra
    11.On the advice of which guru banda bahadur left Sayasa and started fighting the war?
    Guru Arjun Dev
    12.In Haryana majority of people belongs to ?
    Hindu
    13.Brahma Sarovar pilgrimage is located at
    Kurukshetra
    14.The official language of Haryana?
    Hindi
    15.Nonshivalik range river
    Yamuna
    16.Rakhigarhi belongs to district
    Hisar
    17.Which university founded by Dr. Rajender prasad
    Kurukshetra University
    18.International solar alliance established in which city of Haryana?
    Gurgaon
    19.Well known Haryanvi filmi actor?
    Sunil Dutt
    20.Vulture conservation and breeding center located at
    Pinjore
    21.Name the military general of Alauddin Khilji who invaded the Tamil kingdoms and returned with great riches.
    Balban
    22.Muslim king, who could barely read or write but at his court lived great poet Amir Khusro?
    Firoz Shah
    23.The Indian state is not bisected by the tropic of cancer?
    Odisha
    24.The river rises in Aravalli range and enters the Arabian sea through the Rann of Kutch?
    Beas
    25.Which article special status to Jammu Kashmir
    367
    26.No longer fundamental Right?
    Right to property
    27.Nationalised banks in the year 1969?
    17
    28.On which of the following items is excise duty levied
    sales of goods
    29.Not associated with Carnatic music
    Shyama Shastri
    30.Who composed national anthem?
    Rabindernatha Tagore
    31.Who was the first Indian woman to win the Jannpith award?
    *
    32.When were electronic voting machines introduced in India?
    1982
  • 33.QUESTION :  The salaried of A B and C are in the…….Ans.23:33:60
  • 34.QUESTION : 34 A number is doubled and 9 is added. if resultant is trebled it becomes 75. what is that number Answer :  : 8
  • 35.QUESTION :  A and B together can complete a  Answer :  : 6 days
  • 36.QUESTION :  A man is walking at the rate of 5km/hr Answer :  : 1250 meters
  • 37.QUESTION : 37 Hygrometer is used to measure Answer :  : humidity
  • 38.QUESTION :  The element used in an electric filament is- Answer :  : Tungsten
  • 39.QUESTION :  Which of the following is used for silvering of mirrors? Answer :  : Silver nitrate
  • 40.QUESTION : Which of the following is the richest resource of vitamin A ?
  • Answer :  : *
  • 41.QUESTION :  In a certain language, DIUGNAL is the code for LANGUID, which word would be coded as ELKCAHS?
  • Answer :  : SHACKLE
  • 42.QUESTION : Find a positive number which when increased by 17 equal to 60 times the reciprocal of the number.
  • Answer :  : 3
  • 43.QUESTION : Choose the Correct alternative
  • Reading: Knowledge::Work:?
  • Answer :  : Experience
  • 44.QUESTION :  Choose the odd one.
  • Answer :  : Bridge
  • 45.QUESTION : “Six friends A, B, C, D, E and F are sitting in a closed circle facing the centre. A is facing D. C is between A and B. F is between E and A. Who is to the immediate left of B ?
  • Answer :  : C
  • 46A. QUESTION : The official name of Rio Olympic 2016 was? Answer :  : XXXI Olympiad
  • 46B Q. QUESTION : 27 In the following series how many such odd numbers are there which are divisible by 3 or 5 then followed by odd numbers and then also followed by even numbers? Answer :  : Two
  • 47.QUESTION :  Who among the following has been chosen for the 23rd Rajiv Gandhi National Sadbhavana Award? Answer :  : Shubha Mudgal
  • 48.QUESTION :  The first meeting of SAARC Home Ministers was held on May 11, 2006, at- Answer :  : Dhaka
  • 49.QUESTION :  “Yaad Karo Kurbani” celebration was launched by Prime Minister on- Answer :  : 9th August 2016
  • 50.QUESTION :  Khajuraho  located in
  • Answer :  : M.P.
  • 51.QUESTION : 1 What is the Capital of Brazil? Answer :  : Brasilia
  • 52.QUESTION : which committee has been constituted to prepare a draft plan on Ganga river? Answer :  : Girdhar Malviya Committee
  • 55.QUESTION :  Which of the following is not a mammal?
  • Answer :  : Fish
  • 56.QUESTION : Which drug is extracted from the bark of a cinchona tree?
  • Answer :  : Quinine
  • 57.QUESTION :  With which game is FIFA cup associated?
  • Answer :  : Football
  • 58.QUESTION  Where is the headquarters of the World Bank?
  • Answer :  : Washington
  • 59.QUESTION :  Where is the headquarters of the UN Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO)?
  • Answer :  : Paris
  • 60.QUESTION :  When was Roman ruler Julius Caesar Assassinated? Answer :  : 44 BC
  • 61.QUESTION :  What is the duration of a day at the equator? Answer :  : 12 hr.
  • 62.QUESTION :  Which planet has two small satellites called Phobos and Deimos? Answer : : Mars
  • 63.QUESTION :  In which year did Edmund Hillary and Tenzing Norgay reach the peak of Mt. Everest? Answer :  : 1953
  • 64.QUESTION :  Who defeated Napoleon in the Battle of Waterloo? Answer :  : Duke of Wellington
  • 65.QUESTION :  Who composed the National Anthem? Answer :  : Rabindranath Tagore
  • 66.QUESTION :  Who was the first Indian woman to win the Jnanpith Award? Answer :  : Ashapoorna Devi
  • 67A.QUESTION  When were electronic voting machines introduced for election in India? Answer :  : 1998
  • 67B. QUESTION : How many nuclear tests were conducted by India in May 1998? Answer : : Five
  • 68.QUESTION : On which of the following items is excise duty levied? Answer :  : Import of goods.
  • 69.QUESTION : who of the following is not associated with Carnatic music? Answer :  : Bhatkhande
  • 70.QUESTION :  Which one of the following is no longer a fundamental right? Answer :  : Right to Property.
  • 71.QUESTION :  How many banks were nationalized in the year 1969? Answer :  : 14
  • 72.QUESTION : Which article has given a special status to Jammu and Kashmir ? Answer :  : 370

Write in comment box for the correction of answer. Your comment will help us to make HSSC answer key better.

60 thoughts on “Latest HSSC Answer key 2018 declared Morning Evening Solved Question Paper

  1. s s mor

    QUESTION- 16 Kuchipudi is a classical Indian Dance —-dance originated?

    Ans keralal

    Reply
  2. rajeev

    Sir 11 dec. Evening shift
    Question no. 10 m =vash m hona aayega

    Reply
  3. Rajesh

    Sir HSsc clerk Ki cutoff marks or official answerkey Kv taj aayegi

    Reply
    1. anjali

      ye is Govt. ka kuch nhi pta kab tak answer key ayegi kai logo ki to shadi bhi ho jayegi tab tk

      Reply
  4. Narender

    Sir question no. 31… Kabbdi world cup 2016 won by India….

    Reply
  5. surender kumar

    41 ka 50 darjan h …n 42 ka 11.8 h….

    Reply
  6. Rohtas

    HARYANA ke clerk ki official answer key kab ayegi

    Reply
  7. Praveen Kumar

    Selection k liy 12th m kitne number ki jrurat h mare number 57.8 h kya mare selection ho skta h kya mare paper 174 ka Ben gya h

    Reply
  8. Harpal Yadav

    Q63. Seven (HSSC answer key for clerk 04.12.2016 morning shift)

    Reply
      1. Praveen Kumar

        Selection k liy 12th m kitne number ki jrurat h mare 57.8 h kya mare selection ho skta h paper m mare number 168 h

        Reply
  9. Harpal Yadav

    Q62. बादशाहपुर (HSSC clerk key 4th December paper)

    Reply
  10. Harpal Yadav

    Q55. Babu Bal Mukund Gupt. (HSSC question paper 4 Dec.)

    Reply
  11. Harpal Yadav

    Q51. सरस्वती। उदगम स्थल (hssc clerk morning 04 Dec 2016 answerkey)

    Reply
    1. Harpal Yadav

      आदि बद्री को सरस्वती का उदगम स्थल माना जाता है (hssc clerk answer key 4 december 2016)

      Reply
    2. Harpal Yadav

      Q52. सरस्वती (clerk ki answer key of the morning session 4)

      Reply
  12. Harpal Yadav

    Q85. इल्तुत्मिस>अलाउद्दीन खिलजी >शेरशाह सूरी >अकबर (HSSC answer key morning session clerk)

    Reply
  13. Motilal

    Q 63 ka answer 7hi. Q64 ka answers hemu hi hemchener

    Reply
  14. Sandeep

    Sir Kya sabhi questions paper same hai .13 to 27novmber tak .el dusre se Kuch milte Hai kya

    Reply
  15. Raman

    HSSC clerk ANSWER key mornings shift 27 Nov. -Khalsa Panth ki sathapana 13April 1699 basakhi K fun hui

    Reply
    1. Resultcart team Post author

      Raman ji clerk exam me ye question aaya hua tha (jo yahan 41 number pe diya hua hai)-
      ये प्रश्न आया हुआ था
      खालसा पंथ की स्थापना किस महीने में हुई ?
      A चैत्र
      B कार्तिक
      C बैसाख
      D सावन

      Reply
  16. paramjeet

    HSSC answer key for clerk – answer me correction ki jrurat hai.

    Reply
  17. vikas sharma

    HSSC clerk solved paper correct answer – Haryana capital by George Thomas? answer- Georg Thomas ne apni capital Hansi bnaai thi and Dr. Rajender prasad ne Kurukshetra university ki neev rakhi thi.

    Reply
  18. Nancy

    Haryana SSC clerk ka Result kb tk announce hoga ?

    Reply
    1. Resultcart team Post author

      No date is fixed for HSSC clerk result. In 2016 there is very less chance so you will have to wait the new year(2017) for Haryana clerk result advt 10/2015.

      Reply
  19. ashu

    HSSC clerk answer key of dated 27/11 evening shift

    Reply
  20. Rakesh Daieya

    HSSC answer key clerk me Mahendragarh ki jagh mewat aayega

    Reply
  21. ABHI

    HSSC clerk answer key 27 Nov 2016 ques- 8. mera paper set d tha usme ye 58 qus tha usme vivekanand h hi nhi option me… plz tell me anyone hssc ki site pe ansr key kaha h…
    qus 13.bharam sarovar kuk me h…

    Reply
    1. Nancy

      HSSC solved paper : Ans is Dayanand Saraswati…

      Reply
      1. Resultcart team Post author

        हरियाणा कर्मचारी चयन आयोग क्लर्क आंसर के लिए आपका धन्यवाद .

        Reply
  22. rajesh rathi

    27 Nov Haryana clerk answer key- George thomas capital. .hansi is right answer

    Reply
  23. rajesh rathi

    HSSC answer key – Sonipat kheri gujjar. ….sathkhumbha pilgrimage

    Reply
  24. rajesh rathi

    Clerk answer key -Olympic games. .XXXI is right answer

    Reply
  25. rajesh rathi

    Largest part of human brain is cerebrum

    Reply
  26. rajesh rathi

    Haryana clerk exam solution- Inderjeet. ..shotput

    Reply
  27. rajesh rathi

    HSSC answer key – Sorry. .Brazil. .Brasilia excise duty on production of goods

    Reply
  28. rajesh rathi

    HSSC answer key clerk paper solution 2016:Sir….ministry of defence..armed forces management. …hygrometer is for humidity measurements. ….pudducherry governor lt. Is kiran bedi excise duty is on production of goods….origanal fundamental rights provided by constitution. ..7 capital of Brazil. ..buineou airbus

    Reply
    1. Resultcart team Post author

      Rajesh Rathi ji धन्यवाद HSSC क्लर्क उत्तर कुंजी में सुधार के लिए. We always welcome correction.

      Reply
  29. anshul

    Clerk answer key me 188 nai 48 sahi answer he

    Reply
      1. Job Power Institute

        04.12.2016 clerk HSSC answer key morning paper send all 100 questions- Job Power Institute,Near New Bus Stand Barwala )

        Reply
  30. AJIT

    Qus 43–Garonda karnal me hai Qus 19 — wrong 48 hai Qus 13– most population up hai

    Reply
  31. Pingback: HSSC Clerk Answer Key 2016 Written exam solution 20.11.2016 - Resultcart

Leave a Reply

Your email address will not be published.